Wat doet Roots

Werkt aan de arbeidsmarkt van morgen.

Wat doet Roots?

Roots brengt bedrijven en het beroepsonderwijs bij elkaar om samen te werken in projecten rondom duurzame ontwikkeling en circulaire economie. Op deze manier wil Roots vernieuwing in het onderwijs aanjagen, zodat opleidingen kunnen gaan inspelen op de arbeidsmarkt van morgen.

Studenten, docenten en bedrijven kunnen binnen de projecten van Roots vragen, ideeën en oplossingen uitwisselen. De projecten van Roots zijn leuk, leerzaam en moeten structurele verbindingen tot stand brengen. Roots doet daarnaast onderzoek en ontwikkelt in co-creatie tools om duurzaamheid onderdeel te maken van lespakketten en onderwijsmethodes.

Onze missie

De missie van Roots is het AANJAGEN van innovatie in het beroepsonderwijs, door het VERBINDEN van de huidige onderwijswereld met het bedrijfsleven, volgens de inzichten van de Nieuwe Economie.

Contact opnemen

Lopende projecten

finding+roots+2015-2016_groepsfoto+pledge+klein.jpg

Finding Roots

Finding Roots is een Young Leadership programma waarin we jongeren opleiden tot ultimate game changers. Dit actieprogramma gaat over persoonlijk leiderschap en duurzaamheid.

Lees meer
Bezoek GO VU Scalda 3.JPG

Green Office MBO

Een Green Office is een duurzaamheidsHUB waar studenten en personeel samen de implementatie van duurzaamheid in de instelling coördineren en waar dynamische innovaties worden geïnitieerd.

Lees meer
Future-Quest.png

FutureQuest

Een virtual reality experience die de nieuwe economie naar het klaslokaal brengt. Waar we het allemaal over eens zijn, is dat we naar een nieuwe duurzame economie moeten.

Lees meer
IKciruLEER.jpg

Project: IKcircuLEER

Het Groene Brein Roots en IKcircuLEER delen een missie om duurzaamheid en circulaire economie structureel in het beroepsonderwijs te verankeren.

Lees meer
GroenGelinkt-Het-Groene-Brein-Roots-voor-het-MBO.jpg

GroenGelinkt & Het Groene Brein Roots voor het MBO

MBO instellingen hebben steeds meer behoefte om aandacht te besteden aan duurzaamheid in het curriculum.

Lees meer
Project-beroepen-van-de-toekomst.jpg

Project: Beroepen van de Toekomst

Het Groene Brein Roots heeft samengewerkt met KennisNet in de publicatie ‘Beroepen van de Toekomst’.

Lees meer
Schermafbeelding 2016-07-05 om 14.58.11.png

Versnellerfiets

Werk of leer je in het MBO en heb je een innovatief idee voor de wereld van morgen, met een bedrijf? Meld je aan!

Lees meer

Tools

Lespakket-zakendoen-in-de-nieuwe-economie-nextgen-2.png

Lespakket Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen

Zakendoen in de Nieuwe Economie NextGen is een uniek lespakket waarmee MBO-studenten hun 21st century skills actief ontwikkelen en worden klaargestoomd voor hun toekomst in de nieuwe economie.

Lees meer
Workshops-en-gastcolleges-V3.png

Workshops & Gastcolleges

Het Groene Brein Roots verzorgt workshops, lezingen en gastcolleges op maat over De Nieuwe Economie en wat betekenen de veranderingen binnen De Nieuwe Economie voor het MBO onderwijs.

Lees meer
Scroll naar boven