« Terug

Finalisten Wereldprijs, veel succes vandaag!

asn wereldprijs futurequest 2016-11-02 om 13.35.16.png02 nov

Terecht dat de organisatie van de Wereldprijs zegt dat ze het heel moeilijk heeft gehad met het selecteren van de finalisten. Want alle deelnemers die wij hebben ontmoet in aanloop naar de finale zijn zulke gedreven en leuke mensen met gave projecten. Neem in onze eigen categorie Kinderrechten en Onderwijs de projecten Koers en Venuscups. Deze zijn net als FutureQuest afgevallen in de laatste ronde en wij willen ze hier graag toch nog even in het zonnetje zetten.

Marco en Wil van Koers werken hard aan de zeilboot waarop ze jongeren gaan uitnodigen voor een zeiltocht. Jongeren die in de problemen zitten en die aandacht en hulp kunnen gebruiken om een nieuwe richting in te slaan. En Brenda van het project Venuscups maakte indruk op ons met haar missie om meiden in Kenya te ondersteunen met menstruatiecups zodat ze naar school kunnen gaan. Haar team van vijf Tilburgse studenten is op een missie om meisjes van twee scholen met wie zij hebben kennisgemaakt, te voorzien van educatief materiaal en cups. Twee verschillende projecten die met elkaar gemeen hebben dat ze op een mooie en inspirerende manier willen investeren in jonge mensen en hun toekomst.

De finalisten: Terra Nova en The Freequal Project
Maar nu gaat alle aandacht even naar Terra Nova en The Freequal Project! Zij staan in de finale en we wensen Lisa en Vonne vandaag dan ook veel succes met het laatste gesprek. Terra Nova is begonnen als afstudeerproject voor de Design Academy Eindhoven en uitgegroeid tot een zeer interessant leermiddel voor de basisschool. Kinderen gaan met Terra Nova in een leuke en veilige spelsituatie aan de slag met het bouwen van hun ideale samenleving en komen daarbij in aanraking met soms lastige maatschappelijke thema’s. Lees hier meer over Lisa Hu en haar geweldige idee.

The Freequal Project helpt kinderen van over de hele wereld om hun eigen verhaal te vertellen. Vonne Hemels schrijft en maakt de kinderboeken met kinderen samen. Ze is recent in Colombia geweest en schreef eerder samen met medestudenten The Boy in The Boat, over een vluchtelingenkind. Kijk hier voor meer informatie over Vonne’s prachtige idee. Ze wil met haar project iets doen aan het ontbreken van diversiteit in kinderliteratuur. Ook kinderen uit minderheidsgroepen moeten boeken kunnen lezen over kinderen waarmee ze zich kunnen identificeren. Boeken die echt over hén gaan en die daardoor ook leerzaam zijn voor andere kinderen. En er moet natuurlijk een website komen waarop alle boeken vrij beschikbaar zijn voor iedereen.

Wij vinden beide kanshebbers voor de Wereldprijs heel inspirerend! En wil je weten hoe het verder gaat met FutureQuest? We houden je zeker op de hoogte. We zijn blij met onze nieuwe samenwerkingspartners en met alle support om nieuwe technologie in te zetten ten bate van het onderwijs!

« Terug

Scroll naar boven